Onze definitie van Market Intelligence 


Het toepassen van market intelligence is essentieel om te komen tot een gedegen besluitvorming op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Waar liggen de grootste kansen en uit welke hoek kan dreiging worden verwacht? Welke strategische koers volgen de belangrijkste concurrenten? Is de huidige propositie nog onderscheidend én relevant? 

Dit is slechts een kleine greep uit het type vragen die met Market Intelligence wordt beantwoord. Op deze wijze geeft u onderbouwing aan uw plannen en krijgt u een scherper beeld van de markten & segmenten die de beste uitgangspositie bieden én hoe deze kansen kunnen worden verzilverd. Op deze manier optimaliseert u het groeipotentieel van uw organisatie en voorkomt u strategische misstappen op basis van aannames die onvoldoende gevalideerd bleken te zijn.

Ons speelveld

Annalise verzamelt, analyseert en valideert informatie in uw speelveld van markten, klanten en concurrentie en vertaalt dit in actiegericht strategisch advies. Wij stellen alles in het werk om te zorgen dat u op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen en daarmee uw ambities kunt waarmaken.?

Waarom Annalise?

Het team van Annalise ondersteunt en begeleidt u bij het opzetten en het verder laten groeien van uw onderneming.

Onze unieke Market Intelligence aanpak stelt klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen op strategisch en tactisch niveau.

Een unieke aanpak


De Market Intelligence-expert

Met meer dan 35 jaar ervaring is Annalise hét expert onderzoeks- en adviesbureau op het vlak van Market Intelligence. Met een gerichte en op feiten gebaseerde aanpak bieden wij inzichten in de externe omgeving die u ondersteunen in het nemen van de juiste strategische en tactische beslissingen. 

Hooggekwalificeerde experts

Het team van Annalise bestaat uitsluitend uit hoogopgeleide consultants. Zij combineren analytische vaardigheden met vindingrijkheid en een gezonde dosis pragmatisme. Strategisch scherp, nieuwsgierig en met het vizier op resultaat.

Unieke benadering op maat

Geen bedrijf, bedrijfstak of uitdaging is hetzelfde. Daarom stellen we bij elk vraagstuk opnieuw vast welke analysetools en onderzoeksmethoden het beste aansluiten op de specifieke strategische, tactische en operationele doelstellingen.

Betrokken op de lange termijn

Annalise wil dat u succesvol bent op de lange termijn. We zijn flexibel als het gaat om het beantwoorden van uw vragen op de korte termijn. Maar nog belangrijker is onze hoge betrokkenheid bij uw organisatie op de lange termijn. Daarom kiezen klanten voor Annalise.

Cases


 • Apetito
 • Aviko
 • Consumentenbond
 • EOC
 • Essent
 • FrieslandCampina
 • Heijmans
 • ICS
 • JDE
 • Keter
 • Ministerie-van-Financien
 • Nuon
 • Philips
 • Rabobank
 • Randstad
 • Segezha
 • Staples
 • VGN
 • Victrex
 • Westland
 • Bunge Loders Croklaan
 • Fox-IT

Ontmoet ons team


 Sander
Notenboom

Managing Director

Het is onze ambitie om de business development strategie en concurrentiepositie van onze klanten verder te optimaliseren door diepgaande en feitelijke inzichten uit hun externe omgeving te vertalen naar een succesvolle en actiegerichte strategie.

Harro
Koot

Partner

Mijn doel is richting geven waar en hoe uw onderneming kan groeien. Ik word enthousiast van Market Intelligence toepasbaar maken voor de klant. Mail of bel gerust hoe we u kunnen ondersteunen.

Telmo
Freitas

Practice Manager

Met onze market intelligence diensten helpen wij u tijdelijke buzz te onderscheiden van structurele disruptieve innovatie van uw markt. Ons doel is om u hierbij te voorzien van data-gedreven, gevalideerde en actiegerichte inzichten om zo de juiste strategische beslissingen te kunnen nemen.

Omed
Babak

Senior Consultant

Met analytische vaardigheden en creatief denkwijze kunnen we vraagstukken over dynamische markten sneller beantwoorden. Het doel is om belangrijke externe marktinzichten en het groeipotentieel voor onze klanten te identificeren. Uw succes is ons doel.

Florentine
Pfeifer

Senior Consultant

Het is ons doel om de strategische vraag van onze klant zo goed mogelijk te doorgronden. Wij analyseren het marktpotentieel en leveren onderbouwde, verhelderende en actiegerichte inzichten, die besluitvorming versnellen en aanzetten tot actie.

Thomas
Verwaaijen

Consultant

Ingesteld op het creëren van strategische waarde voor organisaties met een winambitie. Ik geloof dat wanneer creatief denken, experimentele mindsets en datagedreven besluitvorming worden gecombineerd, je jezelf optimaal positioneert voor het behalen van een duurzaam concurrentievoordeel in structureel aantrekkelijke markten.

Adne
Rouing

Consultant

Zeer gemotiveerd om uw ambities te realiseren. Onze unieke en zeer pragmatische aanpak resulteert in strategisch advies op maat en de identificatie van mogelijkheden tot het creëren van duurzame groei, passend voor uw organisatie.

Noa
Widdershoven

Junior Consultant

Met mijn achtergrond in strategie ben ik continue bezig met het competitieve landschap. Ik haal er het meeste energie uit als de puzzelstukjes in elkaar vallen en we klanten verder kunnen helpen met onze market intelligent strategieën. Een belangrijk onderdeel van deze puzzel is immers het goed doorgronden van de externe omgeving van onze klant. Daar helpen we je graag bij.

Marlen
Bosnjak

Junior Consultant

Met mijn achtergrond in technische bestuurskunde en food technology, is het mijn doel om technische en marktspecifieke kennis toe te passen op een bedrijfsgerelateerde context. Elk project komt met nieuwe uitdagingen en ons doel is om alle nieuwe inzichten te combineren tot een advies op maat.

Kiki
Liu

China Expert

Vanuit mijn interesse in technologie en business heb ik veel ervaring opgebouwd op het gebied van business development en marktstrategieën. Op basis van de werkelijke feiten, ondersteun ik mijn klanten hun groeistrategie verder scherp te stellen en hun doelen te bereiken.

Werken bij Annalise


Heb jij het in je?

Het team van Annalise bestaat uit hoog gekwalificeerde professionals: analytisch sterk, vindingrijk, en altijd gericht op het eindresultaat. Heb jij het in je om hier ook deel van uit te maken?

Annalise maakt graag kennis met gedreven en enthousiaste mensen die ons team kunnen versterken. We hebben regelmatig plaats voor nieuwe teamleden op verschillende ervaringsniveaus.  

Wat bieden wij?

Jij brengt een schat aan kennis, vaardigheden en interesses mee naar Annalise. Wij bieden jou een inspirerende, afwisselende werkomgeving en de verantwoordelijkheid om te werken aan de meest uitdagende vraagstukken van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

Uiteraard krijg je bij Annalise een goede beloning. Een vast salaris met een substantieel variabel, waarmee we je uitdagen om het beste uit je zelf te halen.

Benieuwd geworden naar onze functies? Ga met je muis over ons carrièrepad voor meer informatie.

Een carrière die bij jou past


Onze mensen zijn onze kracht. Daarom geeft Annalise graag de ruimte aan jouw unieke talenten en interesses. Ondersteund door onze mentoren en teamleden ontwikkel jij je talenten in de praktijk en stuur jij je eigen carrière.  

Een talent voor business development? Klanten adviseren met scherpe marktanalyses? Of liever de diepte in en nieuwe Annalise-methoden ontwikkelen? Annalise heeft de baan voor jou! 

careerpath

Intelligence Manager Intelligence Director Practice Manager Practice Director Partner Senior Consultant Consultant

Solliciteer nu

 

Annalise maakt graag kennis met gedreven en enthousiaste mensen die ons team kunnen versterken. Stuur een e-mail naar mail@annalise.nl of bel naar 030 214 8303.




  Voer deze code in: captcha

  Insights


  13-02-2020

  Cybersecurity, or how to gain clarity in immature markets

  Cybersecurity has been a trending topic in the news in recent times. Dutch newspaper Het Financieele Dagblad, focused on business and financial matters, published almost 40 articles on this subject in the month of January 2020 alone. Notable victims of cybercrime in The Netherlands have been the municipality of Zutphen, Medisch Centrum Leeuwarden hospital, GWK […]

  MORE


  04-12-2019

  100% PLANT, 0% ANIMAL

  We are carrying out studies into various research questions for our clients and are picking up both weak and strong signals that shape the foodservice industry. One of the major developments we saw in recent years is that plant-based eating is moving from trend to a food revolution. The question was not if but when the leading […]

  MORE


  05-08-2019

  Verzekeringen: Hoe blockchain de branche gaat veranderen!

  Recentelijk kijken steeds meer bedrijven hoe zij de mogelijkheden van de blockchain optimaal kunnen benutten. Het heeft de potentie om de kosten te verlagen, processen te versnellen, transparantie te vergroten en beveiliging te verbeteren. Dit geldt ook voor de verzekeringsindustrie. Gaat deze technologie de verzekeringsmarkt op zijn kop zetten? En hoe kan uw organisatie hier op inspelen?  Volgens s ’wereld grootste institutionele investeerders zal de […]

  MORE


  Follow ustwitterLinkedin
  More news

  Contact


  Contact Annalise

  Phone: 030 214 8303
  Email: mail@annalise.nl


  Visitors
  Stationsplein 32,
  3511 ED Utrecht,
  Nederland

  Mail
  Postbus 19085,
  3501 DB Utrecht,
  Nederland